Piklbol oprema

Za igranje piklbola (eng. pickleball) trebat će vam nekoliko osnovnih komada opreme kao što je reket, loptica te naravno prikladna obuća i odjeća. Osim toga možete nositi i željene dodatke ako želite te imati piklbol torbu za svoju opremu.

Djevojka drži pickleball reket u ruci - pickleball Hrvatska

Reket

Reket je ključan komad opreme u pikbolu. Službeni naziv u Sjedinjenim Američkim državama je piklbol (eng. pickleball) palica ali se pretpostavlja da će u Hrvatskoj zaživjeti naziv piklbol (eng pickleball) reket. Reketi za piklbol obično su izrađeni od materijala poput drveta, kompozitnih materijala ili grafita. Dolaze u različitim oblicima i veličinama, s različitim veličinama ručki kako bi se prilagodili željama igrača. Reket za piklbol ključan je komad opreme u igri, a njegov dizajn može značajno utjecati na vašu igru.

Materijali za piklbol reket

Reketi za piklbol mogu biti izrađeni od različitih materijala, svaki s različitim karakteristikama u pogledu težine, snage, kontrole i trajnosti. Najčešći materijali koji se koriste za reketi za piklbol su:

Drvo: Tradicionalni drveni reketi često se koriste kod početnika i rekreativnih igrača. Obično su teži od drugih materijala, što može pružiti više snage, ali mogu biti sporiji za manevriranje. Reketi od drveta obično imaju mekši osjećaj i manje vibracija pri udarcu.

Kompozit: Kompozitni reketi izrađeni su od kombinacije materijala kao što su stakleno vlakno, karbonska vlakna i jezgre polimera. Ovi reketi nude dobar balans snage i kontrole. Općenito su lakši od drvenih reketi i imaju veću “sweet spot” (mjesto udarca koje osigurava najbolju kontrolu), što ih čini popularnim izborom za igrače svih razina.

Grafit: Reketi od grafita poznati su po svojoj laganoj prirodi i izvrsnoj kontroli. Često se koriste kod naprednih igrača koji stavljaju naglasak na precizne udarce. Reketi od grafita mogu pružiti osjećaj odziva i omogućiti brže reakcije blizu mreže.

U kompozitnim i grafitnim reketa za piklbol (eng pickleball), materijal jezgre igra značajnu ulogu u performansama reketa. Jezgre reketa mogu biti izrađene od različitih materijala, kao što su polimer, nomex ili aluminij. Reketi s jezgrom od polimera poznati su po svom mekom osjećaju i poboljšanoj kontroli. Pružaju dobro apsorbiranje udaraca i prikladni su za igrače koji stavljaju naglasak na nježne udarce i “dinking” (lagani udarci blizu mreže). Reketi s jezgrom od Nomexa poznati su po svojoj snazi i osjetljivosti. Pružaju živahan i energičan odgovor s lica reketa, što ih čini omiljenima među igračima koji žele više snage u svojim udarcima dok reketi s jezgrom od aluminija su relativno rijetki i često su teži. Nude jedinstvenu kombinaciju snage i kontrole.

Dimenzije i težina piklbol reketa

Reketi za piklbol dolaze u različitim oblicima i veličinama, ali svi se pridržavaju smjernica postavljenih od strane upravnih tijela ovog sporta. Dimenzije standardnog reketa za piklbol ne smiju biti dulji od 43.2 cm te širi od 18.4 cm

Reketi za piklbol (eng: pickleball) variraju u težini, obično se kreću od 170 do 397 grama. Dijele se na lagane, srenje teške i teške, a težina reketa može utjecati na vaš stil igre.

Lagani: Lagani reketi omogućuju veću okretnost i kontrolu, što ih čini pogodnima za igrače koji se oslanjaju na preciznost i brze reakcije.

Srednje teški: Srednje teški reketi pružaju dobar balans između kontrole i snage. Popularni su među igračima koji žele svestran reket koji može nositi se s različitim udarcima.

Teški: Teži rekete pružaju više snage zbog svoje mase. Često su omiljeni kod igrača koji stavljaju naglasak na snažne servise i udarce. Međutim, teški rekete mogu biti manje okretni i mogu izazvati veći umor tijekom dulje igre.

Veličina ručke

Veličina ručke reketa za piklbol odnosi se na opseg drške. Ručke reketa obično dolaze u veličinama od 10 do 10.5 cm. Izbor prave veličine ručke ključan je za udobnost i kontrolu. Ručka koja je premalena ili prevelika može uzrokovati nelagodu i smanjenu izvedbu u igri. Da biste izmjerili svoju idealnu veličinu ručke, izmjerite udaljenost od srednjeg nabora u vašem dlanu do vrha vašeg prstenjaka.

Zaštitnik ruba

Mnogi reketi imaju zaštitnik ruba, što je zaštitna traka oko reketa. Ovaj zaštitnik pomaže zaštititi reket od oštećenja tijekom igre, posebno kad slučajno udari teren ili druge tvrde površine.

Tekstura površine

Površina reketa može varirati po pitanju teksture. Neki reketi imaju glatku površinu, dok drugi imaju teksturiranu površinu. Tekstura može utjecati na količinu rotacije koju možete prenijeti loptici i koliko kontrole imate nad svojim udarcima.

Na kraju, izbor reketa za piklbol svodi se na osobne preferencije i stil igre. Neki igrači preferiraju snagu kompozitnog ili grafitnog reketa, dok drugi cijene klasični osjećaj drvenog reketa. Isprobavanje različitih reketa i traženje preporuka od iskusnih igrača može vam pomoći pronaći reket koji odgovara vašem stilu i razini igre. Zapamtite da kako napredujete u vještini, vaše preferencije za materijal reketa, težinu i veličinu ručke mogu evoluirati, pa je dobra ideja povremeno ponovno procijeniti svoju opremu kako biste je uskladili sa svojim trenutačnim stilom igre.

Smanjenje buke i vibracija

Zvuk i vibracije koje nastaju pri udarcu loptice mogu varirati ovisno o konstrukciji i materijalima reketa. Neki reketi dolaze s ugrađenom tehnologijom za smanjenje vibracija kako bi se smanjio utjecaj na vašu ruku i lakat, posebno tijekom snažnih udaraca. To može doprinijeti udobnijem i boljem iskustvu igre.

Oblik reketa

Iako su većina reketa tradicionalno pravokutnog oblika, postoje i specijalizirani oblici reketa, poput izduženih reketa (ponekad nazivanih “blade” reketa) i zaobljenih reketa. Ti oblici mogu utjecati na ravnotežu reketa i “sweet spot”, prilagođavajući se različitim stilovima igre.

Raspon cijena reketa

Reketi za piklbol (eng: pickleball) dolaze u širokom rasponu cijena, od pristupačnih opcija do visokokvalitetnih modela. Cijena često odražava upotrijebljene materijale, kvalitetu izrade i sve napredne značajke uključene u reket. Važno je pronaći ravnotežu između svog budžeta i razine igre koju ciljate.

Lopta

Lopte za piklbol (eng: pickleball) ključni je element igre koji je dizajniran kako bi pružio pravilan balans odskoka, leta i trajnosti. Slične su veličine kao whiffle lopte, ali posebno su dizajnirane za igru. Imaju manje rupe i malo drugačiju težinu kako bi osigurale pravilan let i odskok. Boja lopte obično je svijetla, poput neon žute ili narančaste, kako bi bila lako vidljiva tijekom igre.

Odabir visokokvalitetnih i dosljednih lopti koje odgovaraju vašem stilu igre i uvjetima terena može pridonijeti uzbudljivoj i konkurentsnoj igri.

Veličina i težina

Lopte za piklbol (eng: pickleball) su jedinstvene u svom dizajnu kako bi se prilagodile specifičnim zahtjevima ovog sporta. Nešto su veće od standardne stolnoteniske lopte, ali manje od teniske lopte. Imaju promjer od otprilike 7.3 centimetara. Također, lopte za piklbol dizajnirane su da imaju određenu težinu koja osigurava pravilan balans između odskoka, leta i igrivosti. Standardni raspon težine lopte za pickleball je od 22 do 26,5 grama.

Rupe

Jedna od najprepoznatljivijih značajki lopte za piklbol je njezina perforirana površina. Lopta ima precizno postavljene rupe, često u rasponu od 26 do 40 rupa, ovisno o proizvođaču. Te rupe doprinose karakterističnom ponašanju lopte i čine je aerodinamično prikladnom za igru.

Materijal i boje

Većina lopti za piklbol izrađena je od vrste plastike, poput visokokvalitetnog polietilena. Ovaj materijal nudi trajnost, konzistentan let i dobar balans između odskoka i rotacije. Lopte za piklbol dolaze u različitim bojama, ali dvije najčešće boje su neon žuta i svijetlo narančasta. Ove živopisne boje osiguravaju dobru vidljivost na različitim pozadinama i uvjetima osvjetljenja, olakšavajući igračima praćenje lopte tijekom igre.

Plave pickleball loptice - pickleball hrvatska

Razlike u loptama za unutarnju i vanjsku igru

Postoje dvije osnovne kategorije lopti za piklbol: unutarnje i vanjske. Iako se općenita konstrukcija lopte ne mijenja, postoje suptilne razlike u njihovim karakteristikama kako bi odgovarale uvjetima igre.

Unutarnje lopte: Unutarnje lopte za piklbol dizajnirane su da imaju nešto mekši osjećaj i manje odskoka. To je zato što unutarnji tereni obično imaju drugačiju površinu (obično tvrdo drvo ili kompozitni materijal), što može rezultirati bržim brzinama loptice. Mekše unutarnje lopte pomažu kontrolirati tempo igre i sprječavaju visoko odskakanje lopti.

Vanjske lopte: Vanjske lopte za piklbol dizajnirane su da budu izdržljivije i imaju nešto tvrđi osjećaj. Vanjski tereni često imaju grublju površinu (kao što je asfalt ili beton), što može brže trošiti lopte. Tvrđe vanjske lopte bolje su opremljene za izdržavanje grubih površina dok i dalje pružaju dosljednu igru.

Odskok i karakteristike letenja

Kombinacija težine lopte, konstrukcije i rasporeda rupa utječe na njene karakteristike odskoka i letenja. Dobro dizajnirana lopta za  piklbol (eng: pickleball) trebala bi pružiti predvidljiv odskok koji igračima omogućuje da precizno anticipiraju i reagiraju na udarce. Let lopte trebao bi biti dosljedan i stabilan, minimizirajući neočekivane promjene trajektorije.

Rotacija i kontrola

Igrači piklbola često koriste rotaciju kako bi manipulirali loptom i stvorili izazovne udarce za protivnike. Tekstura površine lopte i raspored rupa mogu utjecati na količinu rotacije koju možete primijeniti i na to kako lopta reagira na rotaciju iz udaraca protivnika. Lopte više kvalitete obično imaju bolji odgovor na rotaciju, poboljšavajući vašu sposobnost izvođenja strategija temeljenih na rotaciji.

Odabir prave lopte

Izbor odgovarajuće lopte važan je kako bi se osigurala fer i uzbudljiva igra. Razmotrite sljedeće čimbenike prilikom odabira lopte za piklbol:

Okolina za igru
Igrate li unutarnje ili vanjske terene? Obavezno odaberite odgovarajući tip lopte na temelju površine terena. Lopte za piklbol mogu se drugačije ponašati pri različitim temperaturama. Ako igrate u hladnijim uvjetima, lopte bi mogle biti tvrđe i imati manje odskoka. Dobra praksa je zagrijati lopte prije početka igre tako da ih lagano poskočite nekoliko puta ili koristite stroj za lopte ako je dostupan. Zagrijavanje lopti može pomoći obnoviti njihove optimalne karakteristike za igru.

Razina vještine
Početnici bi mogli preferirati mekše lopte jer su općenito lakše za kontrolu i imaju sporiji tempo. Iskusniji igrači mogli bi se odlučiti za nešto čvršće lopte kako bi prilagodili svoj stil igre.

Trajnost lopte
Lopte za piklbol mogu se trošiti tijekom vremena, posebno ako se igraju na grubim površinama. Vanjske lopte često pokazuju znakove trošenja brže od unutarnjih lopti zbog tvrđih površina za igru. Redovito pregledavajte lopte kako biste provjerili ima li pukotina, deformacija ili neujednačenog trošenja, jer ti čimbenici mogu utjecati na njihovu izvedbu.

Pickleball mreža

Mreže i stupovi za mrežu

Mreža dijeli igralište za piklbol na dvije polovice. Visina mreže na sredini iznosi 86.4 cm, dok na krajevima, odnosno kod stupova visina mreže iznosi 91.4 cm za igru pojedinaca kao i igru u parovima. Stupovi mreže drže mrežu na mjestu i obično su podesivi kako bi se osigurala ispravna visina mreže. Širina mreže jednaka je širini igrališta, što iznosi 6,1 metara. Stupovi mreže su čvrsti stupovi koji se postavljaju s obje strane igrališta. Oni pričvršćuju mrežu i održavaju je na ispravnoj visini. Ovi stupovi često su podesivi kako bi se osiguralo da je mreža postavljena na ispravnu visinu.

Materijal mreže

Sama mreža izrađena je od izdržljivog materijala koji može podnijeti redovitu uporabu i vanjske uvjete. Materijal mreže obično je kombinacija najlona ili drugih sintetičkih vlakana koja pružaju čvrstoću i određenu fleksibilnost.

Prilagodba napetosti

Mreže za piklbol često dolaze s sustavom za prilagodbu napetosti koji vam omogućuje stezanje ili opuštanje mreže. Ispravna napetost važna je kako bi se održala konzistentna visina mreže tijekom cijele igre.

Srednja traka

Često je pričvršćena srednja traka na dno mreže kako bi je stabilizirala i spriječila prekomjerno spuštanje. Ova traka pomaže održavati visinu mreže i sprječava da lopte ostanu zaglavljene ispod mreže tijekom igre.

Postavljanje i održavanje mreže

Osigurajte da su stupovi mreže čvrsto pričvršćeni i postavljeni na ispravnoj udaljenosti od bočnih linija. Upotrijebite mjernu traku kako biste provjerili konzistentnost visine mreže na sredini i stranama. Podesite napetost mreže kako biste osigurali da je zategnuta i na odgovarajućoj visini. Redovito pregledavajte mrežu i njene komponente radi znakova istrošenosti ili oštećenja. Na otvorenom, zaštitite mrežu od ekstremnih vremenskih uvjeta kako biste produljili njezin vijek trajanja.

Obuća

Pravilna obuća je neophodna za piklbol (eng: pickleball), budući da igra uključuje puno bočnih pokreta. Preporučuju se tenisice za igralište sa dobrom trakcijom i potporom kako bi se spriječile ozljede i omogućilo brzo i udobno kretanje. Piklbol uključuje puno bočnih pokreta, brze promjene smjera i nagla zaustavljanja, što može opteretiti vaše noge i gležnjeve. Pravilna obuća je ključna za pružanje potpore, stabilnosti i udobnosti tijekom igre, kao i za prevenciju ozljeda. Piklbol tenisice dizajnirane su da odgovore na specifične zahtjeve sporta, osiguravajući da igrači mogu samouvjereno i sigurno kretati po terenu.

Ključne značajke tenisica za piklbol

Trakcija: Đon piklbol tenisica dizajniran je da pruži izvrsnu trakciju na površinama igrališta. Oblik uzorka đona obično se sastoji od kombinacije riblje kosti, pivot točaka i višesmjernih utora kako bi podržao brze pokrete potrebne u piklbolu.

Potpora i Stabilnost: piklbol tenisice nude ojačane srednje potplate i potporu za svod stopala kako bi stabilizirale vaše noge tijekom bočnih pokreta i brzih promjena smjera. To smanjuje rizik od uganuća gležnja ili naprezanja stopala.

Ublažavanje: Dovoljno ublažavanje u srednjem potplatu tenisica pomaže apsorbirati udarce i utjecaj te pruža udoban osjećaj tijekom produljene igre. Ublažavanje može pomoći smanjiti umor i spriječiti nelagodu stopala.

Prozračnost: Mnoge piklbol tenisice izrađene su od prozračnih materijala i mrežastih panela kako bi potaknule protok zraka i održavale vaše noge svježima i suhima, posebno tijekom intenzivnih mečeva.

Prilagodba: Čvrst i siguran oblik bitan je kako bi se spriječilo klizanje nogu unutar tenisica tijekom igre. Tražite tenisice s vezicama ili mehanizmima za zatvaranje koji vam omogućuju prilagodbu oblika prema vašim željama.

Zaštita Prstiju Ojačana područja prstiju štite vaše noge od slučajnih udaraca i abrazija, posebno tijekom brzih pokreta i naglih zaustavljanja.

Težina: Piklbol tenisice obično su lagane kako bi se smanjilo naprezanje nogu i stopala. To omogućuje brze pokrete i brze reakcije na terenu.

Izdržljivost: Materijali korišteni u pickleball tenisicama dizajnirani su da izdrže zahtjeve igre na terenu, što uključuje česte bočne pokrete i abrazivne površine igrališta.

Pickleball - sport za sve dobi - pickleball Hrvatska

Mnoga unutarnja igrališta za piklbol zahtijevaju da igrači nose tenisice s đonovima koji ne ostavljaju tragove kako bi se spriječilo grebanje i oštećenje površine igrališta.

Kako izabrati prave tenisice za piklbol?

Razmotrite vrstu igrališta na kojem ćete igrati. Unutarnja i vanjska igrališta imaju različite površinske teksture, pa biste mogli trebati tenisice s nešto drugačijim dizajnom potplata za optimalnu trakciju. Uvijek stavite udobnu prilagodbu koja pruža adekvatnu potporu i ublažavanje na prvo mjesto. 

Različiti igrači imaju različite stilove igre. Ako ste skloni agresivnijoj igri s brzim rezovima i pokretima, tenisice s snažnom bočnom potporom mogu biti poželjne. Ako više naglasak stavljate na finesu i kontrolu, možda ćete prioritet dati udobnosti i ublažavanju. Prije odluke koju ćete kupiti tenisicu svakako razmotrite svoj budžet, ali imajte na umu da ulaganje u kvalitetne piklbol tenisice može poboljšati vaše iskustvo igre i pridonijeti vašoj ukupnoj udobnosti i sigurnosti.

Ulaganje u par odgovarajućih piklbol tenisica prilagođenih jedinstvenim zahtjevima ovog sporta ključno je za poboljšanje vaše izvedbe i smanjenje rizika od ozljeda. Posvetite vrijeme istraživanju i isprobavanju različitih opcija kako biste pronašli tenisice koje pružaju najbolju potporu, udobnost i trakciju za vaš stil igre.

Odjeća

Preporučuje se udobna sportska odjeća, uključujući majice koje odvode vlagu, kratke hlače i sportske čarape. Pazite da se obučete prema vremenskim uvjetima i ponesete svu potrebnu zaštitnu opremu, poput šešira, sunčanih naočala i kreme za sunčanje ako planirate igrati na vanjskim terenima. Odjeća bi trebala imati udoban, ali ne prelabav kroj. Previše labava odjeća može ometati pokrete, dok preuske odjevne komade mogu ograničiti vaš opseg pokreta.

Bitne stavke za odabir odjeće kada igrate piklbol (eng: pickleball):

Udobnost: Udobnost je ključna kad je u pitanju odjeća za piklbol. Svakako je poželjna odjeća koja omogućava širok raspon pokreta i ne ograničava vaše radnje na terenu.

Prozračnost: Piklbol može biti fizički zahtjevan sport, pa potražite odjeću izrađenu od prozračnih materijala koji odvode vlagu i omogućavaju cirkulaciju zraka. To pomaže da ostanete suhi tijekom intenzivnih mečeva.

Sloboda Pokreta: Odaberite odjeću koja ne ometa vašu sposobnost zamaha reketa, dosezanja udaraca ili brzog kretanja. Tražite komade s artikuliranim rukavima, rastezljivim tkaninama i ergonomskim dizajnom.

Zaštita od sunca: Ako igrate na otvorenom, razmislite o odjeći s ugrađenom zaštitom od sunca (UPF) kako biste zaštitili kožu od štetnih UV zraka. Šeširi širokog oboda i sunčane naočale također su dobar dodatak za zaštitu od sunca.

Slojevitost: Ovisno o vremenu i lokaciji igrališta, možda ćete trebati nositi slojevitu odjeću. Odaberite komade koji se lako mogu složiti za udobnost i fleksibilnost.

Boja: Iako boja vaše odjeće možda neće izravno utjecati na vašu izvedbu, odabir svijetle odjeće može pomoći u odbijanju sunčeve svjetlosti i održavanju hladnoće na vrućim danima.

Kod žena najčešći odjevni predmeti su suknje ili kratke hlače, gornji dio koji bi trebao biti prozračan i lagan kao što su majice kratkih rukava, polo majice ili topovi s tankim naramenicama, sportski grudnjak te čarape i tenisice dok muškarci najčešće nose kratke sportske hlače, kratke majice ili polo majice po mogućnosti s svojstvom odvođenja vlage, čarape i tenisice prikladne za piklbol.

Dodaci

Šeširi i viziri: Šešir ili vizir mogu vam pomoći zaštititi oči od sunca i spriječiti znoj da vam ulazi u lice.

Sunčane naočale: Odaberite sunčane naočale koje pružaju zaštitu od UV zraka i udobne su za nošenje tijekom igre. Naravno, ovdje podrazumijevamo da igrate na otvorenom i za vrijeme sunčanog vremena.

Trake za Zglobove i Trake za Glavu: Trake za zglobove i trake za glavu mogu vam pomoći držati znoj podalje od ruku i lica, poboljšavajući hvat i udobnost.

Rukavice: Neki igrači koriste rukavice kako bi poboljšali hvat na reketa, posebno ako imaju znojave ruke.

Grip tape (traka za hvatanje)

Grip tape, tanka je ljepljiva traka koja se omata oko ručke reketa za piklbol. Osnovna svrha trake je pružiti bolje hvatanje ručke reketa. Dok igrate, vaše ruke mogu postati znojne što može dovesti do klizanja hvata na reketu. Traka za hvatanje poboljšava prianjanje i pomaže spriječiti da vam reket isklizne iz ruke tijekom zamaha i udaraca. To je posebno važno za održavanje kontrole i preciznosti tijekom brzih udaraca. Također, traka dodaje sloj ublažavanja na ručku, čineći udobnijim držanje reketa tijekom duljih razdoblja. Dodatno podstavljanje može smanjiti rizik od žuljeva i rožnica, posebno ako igrate duže vrijeme.

Igrači piklbola imaju različite preferencije kada je riječ o osjećaju i debljini ručke reketa. Traka za hvatanje omogućava vam prilagodbu hvata prema svojim željama. Možete birati između različitih tekstura, debljina i materijala kako biste stvorili hvat koji odgovara vašim rukama i stilu igre. 

Neke trake dizajnirane su s svojstvima amortizacije vibracija. One pomažu apsorbirati udarac i vibracije koje se mogu prenijeti s reketa na vaše ruke pri udaru lopte. To može smanjiti napetost na vašim zapešćima i rukama, posebno pri snažnim udarcima. Tijekom vremena, izvorni hvat reketa može se istrošiti ili postati manje ljepljiv.

Djevojka sa pickleball reketom

Torba

Piklbol (eng: pickleball) torba je korisna za nošenje opreme do terena i s terena. Ove torbe često imaju posebne odjeljke kako bi organizirale vaše rekete, loptice i druge dodatke.

Piklbol torba dizajnirana je da posebno odgovara potrebama igrača piklbola, nudeći rješenja za pohranu koja prilagođavaju rekete za piklbol, loptice i drugu opremu. Iako postoje neke sličnosti između torbi za piklbol i torbi dizajniranih za druge sportove s reketom poput tenisa ili stolnog tenisa, također postoje i posebne karakteristike koje čine torbe za piklbol jedinstvenima.

Karakteristike torbe za piklbol

Odjeljci za Rekete: Torbe za piklbol obično uključuju posebne odjeljke ili džepove dizajnirane za sigurno držanje reketa za piklbol. Ti odjeljci često imaju podstavu ili pregrade kako bi zaštitili rekete od oštećenja.

Pohrana Loptica: Mnoge torbe za piklbol imaju posebne džepove ili sekcije za pohranu loptica za piklbol. Ti odjeljci pomažu održavati organiziranost loptica i sprječavaju da se kotrljaju po torbi.

Veličina i Oblik: Torbe za piklbol često su dizajnirane kako bi se uklopile u dimenzije reketa za piklbol. Mogu biti nešto šire ili duže od torbi namijenjenih drugim sportovima s reketima. Oblik torbe odražava pravokutan oblik reketa za piklbol.

Broj Odjeljaka: Torbe za piklbol dolaze u različitim veličinama, od malih torbi preko ramena do većih torbi u obliku ruksaka. Ovisno o veličini, možete pronaći torbe s više odjeljaka kako biste organizirali različite vrste opreme.

Džepovi za Dodatke: Osim odjeljaka za rekete i loptice, torbe za piklbol često uključuju manje džepove za dodatke. Ti džepovi su dizajnirani kako bi držali predmete poput trake za hvatanje, boce s vodom, ručnike, ključeve i osobne stvari.

Izdržljivost: Torbe za piklbol izrađene su od izdržljivih materijala koji mogu podnijeti zahtjeve česte igre i prijevoza. Korišteni materijali dizajnirani su kako bi se odupirali habanju.

Udobne naramenice: Mnoge torbe za piklbol imaju podesive i podstavljene naramenice ili ručke za udobno nošenje. Neki modeli torbi također nude više mogućnosti nošenja, poput naramenica za ruksak i ručkica.

Ventilacija: Torbe za piklbol mogu sadržavati značajke ventilacije koje omogućuju protok zraka i sprječavaju nakupljanje vlage, pomažući da se oprema održi suhom i bez mirisa.

Brendiranje i Dizajn: Torbe za piklbol često sadrže brendiranje i dizajne koji odražavaju estetiku ovog sporta. Nekoliko torbi dolazi u živim bojama ili uzorcima koji se odnose na piklbol zajednicu.

Razlike piklbol torbe u odnosu na torbe za druge sportove s reketima

Iako torbe za piklbol dijele neke značajke s torbama dizajniranim za druge sportove u kojima se koristi reket, poput tenisa i stolnog tenisa, ipak postoje razlike:

Veličina: Torbe za piklbol obično su manje i kompaktnije od teniskih torbi, budući da oprema (reketi i loptice) koja se koristi u piklbolu ima manje dimenzije i zahtijeva manje prostora.

Odjeljci za Rekete: Dizajn odjeljaka za rekete u torbama za piklbol (eng: pickleball) je prilagođen veličini i obliku reketa za piklbol, osiguravajući siguran položaj i zaštitu.

Pohrana Loptica: Torbe za piklbol mogu imati posebne džepove ili odjeljke kako bi loptice za piklbol bile odvojene od ostale opreme, za razliku od torbi za druge sportove s reketa.

Trake i Ručke: Dizajn traka i ručki na torbama za piklbol je optimiziran za težinu i dimenzije opreme za piklbol.

Džepovi za Dodatke: Postav i veličina džepova za dodatke na torbama za piklbol prilagođeni su specifičnim potrebama igrača piklbol, kao što su traka za hvatanje, boce s vodom i osobni predmeti.

Materijali i Izdržljivost: Iako su sve torbe za sportove s reketa dizajnirane za izdržljivost, torbe za pickleball mogu koristiti materijale i ojačanja koja odgovaraju manjoj opremi i specifičnim potrebama igrača piklbola.